IMG-20170516-WA0000_edited_edited

Emoties loslaten via klank en natuur

Snel stress en andere emoties van je afschudden en er constructief mee aan de slag gaan, is écht niet moeilijk!

We bieden je een aantal leuke, eenvoudige en motiverende tips om emoties los te laten en het zelfvertrouwen te herwinnen om vooruit te gaan. We vertoeven een dagje in het betoverende Zoniënwoud waar we je laten proeven van een unieke combinatie van klank en natuur.

Je ontdekt :
 - hoe je kan mediteren in de natuur via klank en met al je zintuigen,
 - hoe je natuur en klank op je eigen manier kan gebruiken om lastige emoties los te laten,
 - hoe de spiegel van de natuur je helpt om inzicht te krijgen in de oorzaak en de aanpak van die emoties,
 - en hoe je dat inzicht via klank kan versterken en succesvol kan toepassen.

Op een speelse, ongedwongen manier verken je de mogelijkheden van je eigen stem en maak je contact met de magie van de natuur. De ondersteunende kracht van de groep maakt het geheel nog intenser en geeft je inzichten en technieken die thuis blijven nazinderen. Je hoeft niet te kunnen zingen en geen ervaring te hebben met mediteren of
self-coaching. Iedereen is welkom!


Begeleiding
Deze workshop wordt begeleid door Yvonne Merkelbach en Ilse Geusens. Yvonne is logopediste en adem- en stemtherapeute. Ilse is psychologe gespecialiseerd in het gebruik van de kracht van de natuur voor persoonlijke groei.

 

Praktisch
Andere praktische informatie (plaats van afspraak, wat meebrengen...) krijg je bij je inschrijving

Voor meer informatie of inschrijving: mail ymerkelbach@hotmail.com

Je adem ont “moeten”

Tijdens deze workshop (3 avonden) leer je je eigen adem en adembeweging beter kennen.

Op de 1ste avond ontmoet je je adem: Je leert hoe je met je aandacht bij de adem kunt zijn. En je wordt je bewust van subtiele emoties en gedachten die vaak gepaard gaan met spanningen binnen je lichaam. Deze spanningen zorgen ervoor dat je adembeweging belemmerd wordt.  Bij het aandacht geven aan deze plaatsen, begint de adem opnieuw te stromen.  Je voelt “adem”ruimte letterlijk en figuurlijk.

 

Op de 2de avond ont “moet” je de adem. Hoe is je adem op dit moment? Kun je deze adem ervaren zonder hierin tussen te komen? Kun je deze adem aanvaarden zonder oordeel? Deze oefeningen geven je de kans om ook jezelf te ervaren en aanvaarden waardoor het gemakkelijker wordt te ontdekken wat losgelaten kan worden.  Je leert om te gaan met situaties waar je mee worstelt, deze te ervaren en aanvaarden, om daarna weer los te laten en verder te gaan.

 

De 3de avond vullen we met uitdagingen en ervaringen! Op welke manier kan je adem je uitdagen, je grenzen verleggen, maar toch steeds in respect met jezelf. Kan je adem je helpen genieten, je vrij laten voelen,…?

 

Via uitwisselingen in kleine groep en je eigen ervaringen kom je tot nieuwe inzichten die je weer een stukje verder op je weg helpen.

 

Waar? Schoenenvrije bovenzaal “Groepspraktijk Neerijse”, Donkerstraat 2, 3040 Neerijse

Voor wie ? geïnteresseerden in de adem

Inschrijven? Yvonne Merkelbach, Adem- en stemtherapeute & Logopediste

Voor meer informatie: mail ymerkelbach@hotmail.com

Ontdek je innerlijke klank

Experimenteer met klank en natuur. Ervaar hoe klank en natuur je dichter brengen bij het zingen van je eigen lied, letterlijk en figuurlijk.

Tijdens deze stage komen we tot een unieke combinatie van klank en natuur. Op een speelse, ongedwongen manier verken je de oneindige mogelijkheden van je eigen stem en ontdek je de magie van de natuur.

 

Je stem met haar typische kenmerken geeft een idee over wie je bent, hoe je je voelt en hoe je momenteel in het leven staat. Door te experimenteren met toonhoogte, luidheid en klanken leer je veel over jezelf. Je ontdekt de vele mogelijkheden van je stem en ervaart hoe klanken in je lichaam resoneren, waar je grenzen liggen, waar het nodig is om meer ruimte te maken, hoe je je opstelt in relatie tot anderen…

Door te spelen met klanken, brengen we je steeds dichter bij je eigen innerlijke klank en je nog niet verkend potentieel. Via de natuur diepen we uit welke weg je hierin mag volgen, hoe je kan omgaan met de obstakels die zich aandienen en wat je nog nodig hebt om voluit jezelf te kunnen zijn. We brengen je naar de mooiste en krachtigste plekjes van de Jura waar je de natuur leert gebruiken als raadgever, spiegel en metafoor.

 

Dit is geen zangcursus maar een leuke improvisatie met natuur en klank. Vanuit die verbinding met je innerlijke stem en met de inzichten die je krijgt via de natuur, kom je dichter bij jezelf. Je persoonlijke groei staat centraal, ongeacht waar je momenteel al staat op je pad

 

Waar? Franse Jura

Voor wie ? Ervaring met klankwerk is niet nodig. Dit is ook voor douche- en autozangers, die willen genieten van hun eigen stemgeluid in de prachtige natuur van de Jura

Door wie? Yvonne Merkelbach en Ilse Geusens

Inschrijven? Yvonne Merkelbach, Adem- en stemtherapeute & Logopediste

Voor meer informatie: mail ymerkelbach@hotmail.com

“MY Inspira” bij u thuis

Hou je ervan om in je eigen vertrouwde omgeving met vertrouwde mensen nieuwe ervaringen op te doen tijdens een ervaringsgerichte dag? Dat kan.

We werken thematisch, waarbij er vooral nadruk gelegd wordt op adem, stem en/of zang.

 

De organisator krijgt de lessen cadeau!

 

De sessie kan doorgaan bij een minimum van 7 deelnemers, exclusief de gastvrouw.  In samenspraak vinden we een thema waar we rond kunnen werken bv. je adem ontdekken om op die manier het contact met jezelf en je omgeving te verdiepen; durven nee zeggen door het leren voelen van je eigen grenzen en ruimte; subtieler leren voelen naar wat je echt wilt zodat keuzes gemakkelijker worden gemaakt,…

Praktisch

 

Deze dag start om 10 uur en eindigt om 15 uur bij voorkeur tijdens de week.

Per persoon wordt 50€ gevraagd.  Daarnaast is er een eenmalige kilometervergoeding momenteel van 0,3353€ per km (wordt jaarlijks herzien volgens BIBF), te berekenen onder de deelnemers.

De ruimte waar je over beschikt moet voldoende groot zijn, minimum 20m2 voor 5 personen exclusief de gastvrouw. (meer personen uitnodigen kan, als er voldoende ruimte beschikbaar is)

Bij voorkeur voorziet de gastvrouw koffie, thee en water tijdens de pauze.  Verder kan zij wel of niet een korte lunch aanbieden (soep, broodjes of…) of de deelnemers uitnodigen om een lunchpakket mee te brengen.  Dat wordt door de gastvrouw naar eigen keuze ingevuld.

Please reload

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now