IMG-20170516-WA0000_edited_edited
"Wie ben jij?":vroeg de rups. "Ik weet het niet precies meneer.": antwoordde Alice tamelijk koel. "Tenminste op dit moment niet. Ik weet wie ik was toen ik vanochtend opstond, maar ik geloof dat ik sindsdien meerdere malen veranderd ben."
(Carroll, Alice in Wonderland)
Logopedie
Adem- en stemtherapie
Nadiki- Therapie
Energetische harmonisatie
Even op "adem" komen...

Een logopediste onderzoekt en behandelt kinderen en volwassenen die moeilijkheden hebben op vlak van leren, stem, adem, taal, spraak, afwijkende mondgewoonten,… Naast de klassieke logopedische behandeling vind ik het zeer belangrijk aandacht te besteden aan de motivatie en de beleving van het kind of de volwassene. Alsook de samenwerking met ouders, school en andere hulpverleners zijn belangrijk om op deze manier tot een zo optimaal mogelijke begeleiding te komen.

Bij de adem- en stemtherapie wordt adem, stem of zang als ingangspunt gebruikt om meer inzicht te krijgen hoe je in het leven staat ten opzichte van jezelf en je omgeving. Door jezelf en je reacties met meer aandacht waar te nemen en te voelen, kun je meer greep krijgen op bepaalde situaties en emoties. Je gaat bewuster in het leven staan.

Bij deze therapievorm heeft men tot doel de ki (of levensenergie) opnieuw door de kleinste nadi (= fijnste energetische kanaaltjes in het lichaam) te laten stromen.  Op deze manier kunnen onverwerkte emoties, angsten, stress,... verwerkt worden.  Het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt hierdoor gestimuleerd.

Het uitwisselen van ervaringen in een beperkte groep kan je helpen in je eigen proces. Jezelf openen voor een ander oogpunt, stilstaan bij de ervaringen van de ander, maar tegelijkertijd in je eigen kracht blijven staan, ...

Daarom kun je bij My Inspira terecht voor een waaier aan workshops rond verschillende thema's, ook in samenwerkingen met andere therapeuten.